keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Konsertti: Lappeen Marian kirkko 2012-04-04

En ole tarkkaan tietoinen kuinka pitkä perinne Lappeenrannassa on Mozartin Requiemin esittämisellä pääsiäisen aikaan. Toki olen huomioinut esityksiä aikaisempina vuosina, mutta tänään olin ensimmäistä kertaa paikalla. Sen verran minulla oli taustatietoa, että tiesin mennä hyvissä ajoin paikalle. Ahnehdin kuitenkin liikaa ja olin ensimmäisellä yleisölle varatulla rivillä. Eli solistit lauloivat kahden metrin päässä ja ensiviulut olivat suoraan edessäni. Esimerkiksi Johannes Vesterisen soittamista uruista kuulin ensi kertaa tietoisesti jotain vasta viimeisen osan aikana. Joten orkesterin suhteen balanssi ei ollut ihan kohdallaan.

Mutta balanssit sikseen, tämän iltainen esitys oli hieno. Ensikosketukseni Mozartin ja Süssmayerin säveltämään Requiemiin tapahtui aikanaan Milos Formanin Amadeus elokuvan välityksellä (hieno leffa, jonka Mozart/Salieri jännitehän on tunnetusti puuta heinää). Varsinainen ihastuminen Requiemiin tapahtui Karajanin viimeisen version (1986) avulla. Vaikkei sitä kannata Lappeenrannan versioon verratakkaan, niin tänään Etelä-Karjalan Klassinen kuoro oli sen verran isolla kokoopanolla liikkeellä, että kaupunginorkesterikin olisi kaivannut hieman lisävahvistuksia jousiin.

Orkesteria ja kuoroa johti tänään Mikk Murdvee. Omaan makuuni tempo olisi saanut olla hieman ripeämpi, mutta muuten hyvää työtä. Solisteina olivat Terttu Iso-Oja, Essi Luttinen, Pekka Kuivalainen ja Jari Parviainen. Kaikki tuttuja nimiä ja kelpo solisteja. Kuorokin lauloi hienosti, hieno kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti