sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Konsertti: Konserttihovi 2012-04-15

Edellinen Konserttihovin konsertti pääsi lipsahtamaan ohitse logistiikkaongelmien takia, mutta tänään pääsin taas nauttimaan hovin mukavasta akustiikasta. Lavalla oli hieman harvinaisempi kokoonpano: Aale Lindgren/oboe, Jani Lehtonen/viulu ja Jani Aarrevaara/piano. Triona he eivät soittaneen kuin pari teosta, muissa teoksissa olikin sitten eri kombinaatioita.

Konsertin otsikkona oli "Lemmen iloa ja lemmen surua", joka paljastaakin keskeisen säveltäjänimen, eli Fritz Kreislerin. Tunnustan heti tässä alkuun että Kreisler ei välttämättä ole lempisäveltäjiäni. Hänen sävelkielensä on hieman liian imelää minun makuuni, jotta haluaisin kotioloissa palata säännöllisesti hänen musiikkinsa pariin. Mutta kyllähän sitä konsertissa toisinaan mielellään kuuntelee. Kreislerin musiikkia esittäessä saisi sitten keimailla ja kosiskella yleisöä oikein olan takaa. Ja kyllähän Jani Lehtonen sitä tekikin, mutta olisi kenties saanut vielä liioitella hieman enemmänkin. Musiikillisesti mielenkiintoisin Kreislerin kappale minun makuuni oli sooloviuluteos "Recitativo und Scherzo Capriccio", vaikka tuon voikin varmaan laskea viulutilutuksen kategoriaan.

Oboisti Aale Lindgren aloitti illan konsertin soittamalla laulun "Laulaa ma tahdon" kokoelmasta Piaé Cantiones. Lindgren soiton ohella ihastelin hovin akustiikkaan. Vaikka kaiku on lyhyt, niin tilan lämmin ja pehmeä akustiikka tuki oboen ääntä hienosti.

Minulle konsertin ehdoton kohokohta oli Tauno Marttisen oboelle ja tam-tamille säveltämä Maisema. Todellakin nimensä veroinen kappale.

4 kommenttia:

 1. Kirjoitin ja kehuin.
  Jukka Kemppinen
  www.kemppinen.blogspot.com
  19.4.2012

  VastaaPoista
 2. Eipä ollut Jukka kehuissaan väärässä. Pidän kirjoittelustasi. Hienoa kun on tällainen blogi!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Mukava tietää että näitä lueskellaan!

  VastaaPoista
 4. Tämä taitaa olla ensimmäinen todellinen musiikkiblogi, johon olen viitteiden kautta joutunut! Koska itsekin olen musiikin suurkuluttaja (Mahlerin sinfoniat ja kaikki piano- ym.konsertot, Chopin, Mozart, Bach, Rahmaninov ja Shostakovitsh ensimmäisten suosikkien joukossa) ilahduin kovasti. Siksi ilmottauduin äsken "lukijaksi" ja aion käydä tämän blogin mukana konserteissa aina kun ennätän! Seuraan kirjoituksia täällä.

  VastaaPoista