tiistai 1. tammikuuta 2019

Lappeenrannan laulukilpailut 1. päivä (2019)

Lappeenrannan laulukilpailut, Lappeenranta-sali 2019-01-01

Vuosi alkaa taasen mukavasti laulutaiteen parissa Lappeenrannan laulukilpailuissa. Kilpailijoita on alkuerissä mukana 28. Joukko pienenee välierää ja loppukilpailua kohden. Jatkoon pääsevien lukumäärää ei ole ennakkoon kiinnitetty, vaan tuomaristo päättää sopivasta määrästä. Edellisellä kerralla välieriin pääsi 15 ja loppukilpailuun yhdeksän kilpailijaa. Käsiohjelmassa laulajia on 29, mutta näköjään Elisaveta Rimkevitch on jäänyt pois kisasta.


Näin uudenvuodenpäivänä on avajaiset ja alkuerien ensimmäinen jakso. Yllä oleva kuva on avajaisista, jonka aikana esiintymisasut ovat vielä ripustimissa ja yhteislaulu raikaa.

Ensimmäisessä jaksossa lauloi yhdeksän laulajaa. Kyllähän esityksistä kuuli jälleen jännitystä ja selkeästi aikaisemmin kilpailuihin osallistuneista vaistosi kokemuksen antamaa varmuutta ja vapautta. Kaikki alkueriin päässeet ovat jo kelpo laulajia, joten näin yleisön näkökulmasta voi alkaa samantien etsiä omia suosikkeja. Äänen ja tulkinnan puhuttelevuus ovat itselleni niitä tärkeimpiä hengen nostattajia. Eikä toista ilman toista. Ilmeet ja eleet ovat tyhjää täynnä, jos sama tarina ei kuulu myös äänestä.

Ensimmäisen jakson omia suosikkejani olivat Aurora Marthens, Jere Martikainen ja Irina Nuutinen. Huominen onkin sitten pitkä päivä loppujen laulajien parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti