torstai 9. tammikuuta 2014

Puhtaan hömpän pauloissa

Konsertti: Lappeenranta-sali 2014-01-09

Harvemmin konsertin jälkeen kasvolihakset ovat kevyesti arat ylenpalttisesta hymyilemisestä. Tänään tuohon epäilyttävään olotilaan saattamiseen syyllistyi Lappeenrannan kaupunginorkesteri Operetin lumoissa -konsertillaan. Orkesteria johti oma kapellimestarimme Tibor Bogányi ja solisteina vierailivat unkarilaiset Barbara Bordás, Barbara Bódi, Gergely Boncsér ja László Csere.

Operetti paikantuu musiikkikartallani sinne harmaalle alueelle, johon tutustumista tuskin voi sanoa edes pintapuoliseksi. Mielikuvassa korostuu helppo hömppä, johon ajan sijoittaminen kotioloissa ei oikein tunnu jostain syystä mielekkäältä. Mutta tämän iltaisen konserttikokemuksen jälkeen voin vakuuttaa että jos tulevaisuudessa ilmenee mahdollisuus kuulla tai/ja nähdä operettia elävänä, niin en epäröi hetkeäkään lipun hankkimista.

Ei operetti välttämättä saa pohtimaan ihmisenä elämisen problematiikkaa, kuten vaikkapa Beethovenin jousikvartetot tekevät, puhumattakaan Wagnerin oopperoista. Mutta operettisävelmät tarjoavat parhaimmillaan iloista mieltä ammattitaitoisten esiintyjien toimesta. Ja sellaisia oli tarjolla tänään Lappeenranta-salissa. Oli mukava kuulla ja nähdä pitkästä aikaa Tero Latvalaa konserttimestarin pallilla. Tibor Bogányita ei voi liikaa kehua, hänen kemiansa Lappeenrannan orkesterin kanssa on omaa luokkaansa. Hänen työskentelyään laulajien kanssa on aina erityisen mielenkiintoista seurata.

Laulajakvartetto oli kerrassaan mainio. Vaikka konserttiesitys olikin kyseessä, varsinkin suprettipari Bódi ja Csere pääsivät myös esittelemään tanssiaskeleita. Nelikon laulajantaidoissa ei vikoja ollut, vaikka sopraano Bordás ja tenori Boncsér selkeästi voimakkaammat äänet omasivatkin.

Konsertti olisi ehdottomasti ansainnut täyden salin yleisöä. En usko että yksikään konserttivieraista oli pettynyt illan tarjontaan. Siitä kertoi myöskin Lappeenrannan oloissa varsin poikkeukselliset seisovat suosionosoitukset. Bravi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti