lauantai 25. tammikuuta 2014

Monica Groop ranskalaisen musiikin parissa

Konsertti: Konserttihovi 2014-01-25

Tämä viikonloppu olikin sitten korvien hemmottelua hienojen laulajien parissa. Eilinen Jenůfa aloitti kuurin ja tänään jatkettiin Konserttihovissa Kamari 21 sarjan konsertilla, jossa solistina lauloi Monica Groop. Illan otsikko "Ranskalainen ilta Monican tapaan" kertoi kattauksen kotimaan ja omat aineksensa viehättävään keittoon Groopin ohella tarjosivat sellisti Martti Rousi, pianisti Kiril Koslovsky ja huilisti Kaisa Kortelainen.

Varsinainen ohjelmisto koostui Claude Debussyn ja Maurice Ravelin musiikista. Liedin ohella kuulimme Debussyn Syrinxin ja pianotrion. Soolohuilulle sävelletty Syrinx aloitti konsertin hienosti takaparvelta. Pianotrio oli mielenkiintoinen kuultava jo senkin takia että viulu oli tietysti tänään korvattu huilulla. Hyvin se toimi näinkin. Scherzo oli nimensä veroinen.

Ranskalainen laulumusiikki lepäilee valitettavasti pääosin musiikkituntemukseni harmaalla alueella. Siksipä konsertti olikin mielenkiintoista kuultavaa. Kontrasti eiliseen tsekkiläiseen äänimaisemaan oli varsinkin konsertin alkupuolen täyttäneen Debussyn osalta suurehko. Tuntui kuin olisimme laskeutuneet lämpimän utuiseen satumaisemaan.

Ehkäpä konsertin mielenkiintoisemmaksi teokseksi nousi kuitenkin päätösnumero Ravelin Chansons madécasses. Varsinkin toisen osan "Aoua" tarjosi vahvaa kontrastia muuten lempeähenkiseen ohjelmaan.

Monica Groop on aina kuulunut suuriin suosikkeihini. Hänen äänensä sävy koskettaa minua vahvasti. Tämän iltainen kokoonpano tarjosi mukavan musiikki-illan. Merci beaucoup!

2 kommenttia:

 1. Musiikki ja siihen liittyvät tilaisuudet näyttävät hemmottelevan sinua. Tai sitten sinä hemmottelet niitä, osallistumalla ahkerasti eri tilaisuuksiin.

  Meilläkin seurataan tiiviisti kaikkea musiikkiin liittyvää. Musiikki on eräänlainen selkäranka, jonka varassa kaikki muu roikkuu. Mitä teemmekin, se soi mielessä. Tällä hetkellä siihen liittyy aivan uusi asia. Elämme vaihetta, jossa uusi sukupolvi alkaa nousta esiin vanhojen konkareiden joukosta. Meillä on harvinaisen monta seurattavaa, nuoria, jotka tunnemme lapsesta saakka, ja tämän tästä saamme iloita heidän saavutuksistaan nimeomaa musiikissa, sillä he ovat valinneet muusikon uran, joka ei ole helppo. Joka ei turvaa talodellisesti heidän tulevaa elämäänsä, joka on paljolti kiinni sattumista. On liikuttavaa seurata heidän innostustaan, ahkeruuttaan ja onnenhetkiään ja myös pettymyksiä. Niitähän elämä on täynnä, meillä jokaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän musiikki on varsin keskeinen osa elämää. En kykene kuvittelemaan maailmaa ilman musiikkia...

   Poista