sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Konsertteja: Kuhmon kamarimusiikki 2012-07-21

Tämän vuotinen Kuhmon matka alkoi rauhallisesti kahdella konsertilla. Danel-kvartetti laittoi heti aluksi riman äärimmäisen korkealle upealla Webernin Kuuden bagatellin op. 9 tulkinnallaan.

Koko ensimmäinen konsertti oli muutenkin raikas kokonaisuus säveltäjänimien Webern, Zemlinsky, Schönberg, Berg ja Mahler johdolla. Toinen konsertin kohokohta bagatellien ohella oli Alban Bergin Viiden orkesterilaulun sovitus sopraanolle ja pianolle. Salomé Hallerin ja Paavali Jumppasen tulkinta oli mahtava. Webernin sovituksessa Schönbergin kamarisinfoniasta pianisti Heini Kärkkäisen vasen jalka tahtoi korostaa aksentteja välillä turhan kuuluvasti ja säännöllisesti. Pidän Kärkkäisen soitosta kovasti, mutta tuota "jalkatyöskentelyä" voisi vähän hillitä.

Toisenkin konsertin kohokohtaan Jumppanen oli osallisena. Ferdinand Ries sovitti opettajansa Ludwig van Beethovenin Eroica-sinfonian pianokvartetille. Sovitus oli ihan mielenkiintoinen, vaikka ei mielestäni aina niin onnistunut. Mutta Elina Vähälän, Máté Szücsin, Marko Ylösen ja Paavali Jumppasen tulkinta otti siitä kyllä kaiken irti.

Huomenna hurmos jatkukoon!

1 kommentti:

  1. Tunnisteista tuttuja minulle ovat Beethoven, Berg, Mahler (mielikkini), Mozart, Sallinen, Schoenberg, Schubert ja Webern, säveltäjinä.

    Esiintyjistä eniten on tietoa Jumppasesta, Vähälästä ja Ylösestä. (Niistä, jotka mainitsit.)


    .

    VastaaPoista