tiistai 1. tammikuuta 2013

Lappeenrannan laulukilpailut 1. päivä

Lappeenrannan laulukilpailut, Lappeenranta-sali 2013-01-01

Aluksi kiitos kaikille blogin lukijoille edellisestä vuodesta. Tarkoitus on jatkaa kirjoittelua tänäkin vuonna. Erityiskiitokset kaikille kommentoijille, toivottavasti rohkeutta löytyy jatkossakin. Minulle voi lähettää viestejä sähköpostillakin jos julkinen kommentointi ujostuttaa. Ja jos bongaatte minut konserteissa, nykäiskää hihasta, kiva on tervehtiä ihan fyysisestikin.

Musiikkivuosi pyörähtikin komeasti käyntiin heti vuoden ensimmäisenä päivänä Lappeerannan laulukilpailuilla. Tänään kuultiin 1. alkuerä ja huomenna jatketaan loppujen alkuerien parissa. Torstaina ja perjantaina lauletaan välierät ja sunnuntaina on loppukilpailu. Mukava viikko musiikinystävälle.

Tauoilla oli mielenkiintoista verrata uusia kokemuksia omiin muistiinpanoihin alkukilpailusta. Amatöörin mieltä lämmitti kun kuuntelukokemukset olivat saaneet yhteneväisiä kommentteja. Ainakin korvat toimivat suhteellisen loogisesti vaikka muita puutteita onkin.

Tämän illan sessiossa erityisesti ilahduttivat baritonit Aarne Pelkonen ja Juho Punkeri. Naisten puolelta suosikkini tänään oli viimeisenä esiintynyt sopraano Elli Vallinoja. Pitää toki todeta että kaikki kilpailijat ovat jo tässä vaiheessa hyviä laulajia. Äänen sävy ja laulajan tulkintataidot ovat ne asiat jotka erottavat laulajat toisistaan. Tänäänkin lavalla oli muutamia hyviä laulajia, joiden äänen sävy vain ei miellytä minun korvaani. Tulkintakin saattaa olla hyvä, mutta sävy ei uppoa minuun.

Illan komein ääni oli kenties Matti Turusen lämmin ja täyteläinen basso. Olisiko jännitys aiheuttanut kuitenkin pientä kireyttä ja epätarkkuutta ylä-ääniin? Jos hän pääsee finaaliin asti, odotan mielenkiinnolla Osminin aariaa.

1 kommentti:

  1. Hyvää ja antoisaa musiikkivuotta 2013 arvoisalle Blogistcuksellekin. Mielenkiinnolla seuraan näkemyksiäsi musiikista, ne ovat mielenkiintoisia ja antavat usein mielenkiintosia viittauksi kuulemisen saralle,

    KIITOS!

    VastaaPoista