lauantai 2. tammikuuta 2016

Lappeenrannan laulukilpailut 2. päivä (2016)

Lappeenrannan laulukilpailut, Lappeenranta-sali 2016-01-02

Tänään olivat katsastusvuorossa loput laulukilpailun osanottajat. Pitkä päivä tarjosi 21 laulajan esitykset ja istumiskunto oli koetuksella. Kisaväsymys ei kuitenkaan iskenyt ja urakasta selvittiin kunnialla.

Nyt kaikki 30 laulajaa kuultuani voin todeta kokonaistason olevan varsin hyvän. Toisaalta pieni pettymys on suuremman sykähdyksen tehneiden laulajien määrä. Yhden käden sormet riittävät laskemaan ne jotka onnistuivat saamaan minut unohtamaan joutavat laulukilpailut ja nauttimaan vain puhtaasti laulutaiteesta. Mutta yksikään laulaja ei myöskään olisi onnistunut pilaamaan nautittavaa oopperailtaa sopivaa roolia laulaessaan. Joten aika hyvin meillä on pullat uunissa.

Yksi suurimpia suosikkejani näin alkuerien perusteella on Erica Back. Kaikin puolin vahva ja kypsä esitys häneltä. Jussi Juola oli mukana myös kolme vuotta sitten, siihen verrattuna ääni on kasvanut ja tulkintaakin löytyy mukavasti. Kristian Lindroos oli mainio uusi baritonituttavuus. Hän käyttää rohkeasti erilaisia sävyjä äänessään ja tarvittaessa voimaakin tuntuu olevan.

Tiina Lönnmark omaa hienon äänen jota kuulisin mielelläni lisää. Veera Niiranen ei myöskään turhia ujostellut. Hänen toivon jatkavan finaaliin asti jo ihan kuullakseni Straussin Amorin livenä.

Näköjään välieriin pääsevät onkin jo julkistettu. Lista on tässä:

Antola Iida, sopraano
Asikainen Joonas, baritoni
Back Erica, mezzosopraano
Isokoski Johanna, sopraano
Juola Jussi, bassobaritoni
Koivula Alina, sopraano
Lehtola Jarno, tenori
Lindroos Kristian, baritoni
Lönnmark Tiina, sopraano
Matinniemi Sanna, sopraano
Niiranen Veera, sopraano
Ontronen Anu, mezzosopraano
Punkeri Tomi, baritoni
Taskinen Samuli, baritoni
Väyrynen Suvi, sopraano

Ihan kelpo lista. Kaikki omat suosikkini ovat mukana, paitsi eiliseltä illalta Vilja Riutamaa ja Akseli Vanamo. Huomenna jatketaan välierien parissa. Ylen sivuilta löytynee streami, ei muuta kuin mukaan kuuntelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti