tiistai 7. toukokuuta 2013

Siniparta ja Pajatso uudelleen ihmeteltävinä

Oopperat: Herttua Siniparran linna ja Pajatso - Kansallisooppera 2013-05-07

Kun kerrran sattui mahdollisuus mennä katsomaan Siniparta ja Pajatso uudelleen, niin pitihän siihen tarttua. Herttua Siniparran linnan solistit olivat samat kuin ensi-illassa, Nina Keitel ja Vladimir Baykov. Pajatson miespäärooleissa oli toinen miehitys; Caniona lauloi Mikhail Agafonov, Toniona Stephen Gadd ja Silviona Waltteri Torikka. Muut laulajat olivat samoja.

Ohjauksien puolesta ei mitään mullistavaa uutta tarttunut silmään. Tietysti toisella kerralla osaa jo seurata lavan tapahtumia laajemmalti, mistä oli varsinkin Pajatsossa iloa. Pajatson suhteen hieman arvelutti jaksaisiko ohjaus toimia näin pikaisella uusintakatselulla. Onneksi pelko oli turha. Ehkä lavayleisön naurunremakat olivat hieman turhan dominoivia, mutta ihan kelpo ohjaus edelleen.

Siniparran suhteen ei epäilyksiä ollutkaan. Ohjaus toimii sen verran abstraktilla tasolla ja yhdessä libreton ja musiikin kanssa jaksaa kutkuttaa aivonystyröitä. Hieno ohjaus.

Mikko Franckin johtama orkesteri tuntui rennommalta kuin ensi-illassa, mikä ilahdutti varsinkin Pajatsossa. Mieslaulajien "kakkosmiehitys" selviytyi urakastaan hyvin. Waltteri Torikan Silvio oli mukava tuttavuus. Mikhail Agafonovilla taitaa äänenvoimakkuutta olla hieman enemmän kuin Mika Pohjosella, mutta Pohjosen Canio kosketti minua kyllä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti