perjantai 14. lokakuuta 2011

Konsertti: Turun Konserttitalo 2011-10-14

Hieman ristiriitaiset tunteet jäivät Turun filharmonisen orkesterin "Terveisiä Bayreuthista" konsertista. Konsertin ohjelmistona oli Wagnerin musiikkia, juhlistaen samalla Suomen Wagner-Seuran 20-vuotista taivalta. Onnea!!

Konsertin kapellimestarina oli suomalaistunut(?) itävaltalainen Ralf Kircher. Solisteina lauloivat Jenni Lättilä, Johanna Rusanen-Kartano, Esa Ruuttunen ja Petrus Schroderus. Esa Ruuttusen tilalla piti alun perin olla Juha Uusitalo, mutta hän joutui perumaan tulonsa sairastumisen vuoksi. Ruuttunen löytyi onneksi apuun pikaisella aikataululla.

Illan parasta antia tarjoili mielestäni Jenni Lättilä. Hän on todella lupaava dramaattinen sopraano jolle voi toivoa pitkää ja menestyksekästä uraa. Positiivinen yllättäjä oli Johanna Rusanen-Kartano. Hän lauloi Isolden Lemmenkuolon ja dueton Ortrudina Lättilän kanssa. En oikein voi kuvitella häntä laulamassa Isoldena täyttä oopperaa, mutta aariana Lemmenkuolo toimi ihan hyvin. Lohengrinin duetto oli hieno.

Petrus Schroderus lauloi hienosti perämiehen ja Erikin aariat Lentävästä hollantilaisesta. Esa Ruuttunen joutui pikakomennuksella lavalla ja siihen nähden selviytyi hienosti. Hans Sachsin loppuaaria mestarilaulajista jouduttiin vaihtamaan Hollantilaisen monologiin, muuten ohjelma pysyi samana.

Eli miksikäs sitten ristiriitaiset tunteet? Orkesteri oli mielestäni lievä pettymys. Musiikki ei noussut lentoon. Ruuttunen oli hieman pulassa Wotanin jäähyväisissä, Kircher tuki mielestäni häntä hyvin, mutta kohta orkesterinkin eväät tuntuivat olevan hieman levällään. Läpi konsertin hieman epätasaista soittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti