perjantai 15. lokakuuta 2010

Konsertti: Finlandia-talo 2010-10-14

Helsingin kaupunginorkesterin konsertin ohjelmistossa oli Robert Schumannin kuusi fuugaa teemasta BACH ja Anton Brucknerin seitsemäs sinfonia.

Schumannin fuugat on alun perin kirjoitettu kosketinsoittimelle. Sovituksen jousiorkesterille on tehnyt Paul Angerer. Ehdin pikaisesti ennen konserttia kuuntelemaan pianoversion kerran läpi. Näin ensituntumalta jousiorkesterisovitus kuulosti mielenkiintoiselta ja olisi tosi hienoa kuulla tulkinta uruilla. Jousiorkesterisovituksessa oli pitkiä ääniä, jotka pianolla eivät tietenkään tulleet esiin. En tiedä miten ne on alkuperäiseen versioon kirjoitettu, eli onko pianolle ja uruille eri nuotit. Ihan tutustumisen arvoinen sävellys.

Mutta sitten se Brucknerin sinfonia. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kuulin Bruckneria elävänä ja aika järisyttävä kokemus olikin. Eritoten ensimmäinen ja toinen osa veivät musiikilliselle matkalle. Ehkä jossain vaiheessa olen valmis pohdiskelemaan Bruckneria sanallisin keinoin, mutta toistaiseksi pidättäydyn romanttisesti tunteellisessa lähestymistavassa. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti