sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Roland Müller kitaroi Konserttihovissa

Konsertti: Konserttihovi 2015-04-12

Konserttihovin edellisestä kitaristivierailusta onkin tainnut kulua jo useampi vuosi. Tänään pitkän kuivan kauden katkaisi sveitsiläinen Roland Müller. Müller on pienellä Suomen kiertueella ja Imatran jälkeen vuorossa ovat Lahti ja Oulu.

Repertuaariin kuului tänään Robinsonin, Poncen, Brouwerin, Granadosin ja Tárregan musiikkia. Tällä kertaa täytyy valitettavasti todeta että en erityisemmin syttynyt Müllerin musisoinnille. Hänen tekniikassaan ei ollut sen suurempia vikoja, mutta fraseerauksen ja musiikin linjojen kanssa emme päässeet oikein yhteisymmärrykseen. Kuitenkin kyse on perinteisestä tonaalisesta musiikista, missä teemat ja melodiat muodostavat kokonaisuuksia. Müller ei minun korviini jakanut noita musiikillisia lauseita hengittäviksi kokonaisuuksiksi, vaan usein selkeän fraasin aloituksen jälkeen jokin rikkoi lauseen johdonmukaisen lopun. Robinsonin renesanssiajan korukoukeroiden kanssa tuon vielä jotenkin sulatin, mutta valitettavasti sama meno oli muidenkin säveltäjien kanssa.

Leo Brouwerin kaksi kappaletta, Un dia de noviembre ja Hika, olivat kenties onnistuneimmat tulkinnat. Käykää ihmeessä kuuntelemassa ja kertokaa omat mielipiteenne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti