torstai 11. huhtikuuta 2013

Sherwood revisited

Ooppera: Robin Hood - Kansallisooppera 2013-04-11

Tänään iltamenona vuorossa oli Robin Hood kansallisoopperassa. Näin ensi-illan pari vuotta sitten ja vaikka Jukka Virtasen libretto ei kovin hyviä muistoja herättänyt, niin päätin silti käydä katsomassa oopperan uudelleen.

Tällä kertaa tiesin riimittelyn ärsyttävyyden ja yritin antaa sen olla häiritsemättä. Joku Robin Hoodissa minua musiikinkin puolesta tökkii; Linkolan musiikki on kuitenkin niin kiinni Virtasen tekstissä että osoittelevuus ja lyhytjaksoisuus kävi hieman rasittavaksi, vaikka orkestroinnista pidinkin.

Robin Hood ei ole täysiverinen lastenooppera, sillä se sisältää paljon teemoja jotka avautuvat kunnolla vasta hieman varttuneemmalle katsojalle. Toisaalta osa tekstistä on kasvatuksellisuudessaan varsin kornia aikuisen korville ja lavatapahtumissa taasen kaikkelle slapstick -henkiselle kohellukselle en jaksanut syttyä.

Tuon sillisalaatin keskellä solisteja ei voi syyttää, hyvin he urakastaan suoriutuvat.

Ensimmäisen katselun jälkeen suosittelin Robin Hoodia kaikille. Ehkä rajaisin suositusta perheoopperaksi. Uskoisin että omalta osaltani Linkola/Virtasen Robin Hood on nyt lopullisesti käsitelty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti