sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Paikallisväriä Konserttihovissa

Konsertti: Konserttihovi 2014-04-27

Imatran Konserttihovin kevätkausi päättyi paikallisin voimin. Lavalla soitti Imatra-Trio, joka koostuu Imatran Musiikkiopiston opettajista: Pinja Kauhanen, piano, Minna Kettunen, viulu ja Nerses Kostandian, sello.

Tämän illan ohjelmisto lepäsi Sergei Rahmaninovin, Erkki Melartinin ja Robert Schumannin musiikin varassa. Saimme varmaankin nauttia kaikki nuotit mitä partituureissa oli, tempo- ja dynamiikkavaihteluineen. Mutta se ei tällä kertaa oikein riittänyt nautittavaan musiikkiesitykseen. Sävelpuhtauteen on syytä kiinnittää huomiota enemmän, nyt korvia kutittelee aivan turhan usein. Samoin musiikin kaariin ja fraaseihin kaipaisin selkeyttä ja tunnetta. Kuten mainitsin, kaikki partituurin merkinnät varmaankin huomioitiin, mutta musiikin draama ei silti herännyt eloon, se ei hengittänyt.

En tiedä millainen historia Imatra-Triolla on, vai onko kokoonpano kasattu vain tätä konserttia varten? Toivottavasti Imatra-Trio jatkaa yhdessä musisointia, potentiaalia uskoisin olevan paljonkin. Perustyötä puhtauteen, esiintymisiä lisää ja ennen kaikkea intohimoa ja rentoutta musiikin tulkintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti