keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Lappeenrannan laulukilpailut finaali (2016)

Lappeenrannan laulukilpailut, Lappeenranta-sali 2016-01-06

Se oli sitten siinä. Hieno viikko vokaalimusiikin parissa. Finaalissa ei enää suuria yllätyksiä tullut. Laulajat olivat jo tuttuja. Kaikilla on vielä paljon oppimista ja se oppiminen kestää seuraavat 50 vuotta. Toiset ovat jo tänään valmiimpia kuin toiset, mutta kaikilla on täysi potentiaali heittäytyä sille puolen vuosisadan uralle.

Omat suosikkini miesten puolelta ovat Jussi Juola ja Kristian Lindroos. Naisista taasen Erica Back ja Suvi Väyrynen. Tuomaristo saa asetella koko laulakaartin tarkempaan järjestykseen. Minun(kin) valintani pohjautuvat koko kilpailun kaareen, eivätkä pelkästään finaaliin. Kuten sanoin kaikilla on vielä paljon oppimista, mutta omiin korviini tämä nelikko omaa eniten taitoa tarinan kertomiseen ja myös sellaista lavakarismaa, jolla saadaan kuulija kiedottua musiikin verkkoon.

Kiitos kaikille laulajille alkukilpailuja myöten, pianisteille kovasta työrupeamasta, orkesterille ja kapellimestarille hienosta finaalista. Järjestäjille kiitokset onnistuneesta tapahtumasta. Ja ennen kaikkea säveltäjille ja runoilijoille kautta vuosisatojen! Ars longa, vita brevis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti