maanantai 5. syyskuuta 2011

Ooppera: Das Rheingold - Kansallisooppera 2011-09-05

Kylläpä oli hieno Reininkulta!

Alkupuoli ei vielä orkesterin osalta lupaillut kuin "perusesitystä", mutta Nibelheimiin vajoamisen jälkeen kaikki loksahti kohdalleen. Ainakin minun korviini. Leif Segerstam sai musiikin elämään ja hengittämään hienosti.

Laulajat onnistuivat mainiosti. Keskitytään tällä kertaa positiivisiin arvioihin. Terje Stensvold oli juuri niin hyvä Wotan kun oletinkin. Innolla odotan ylihuomista Valkyyriaa. Esa Ruuttusen Alberich on mahtava. Hienoa näyttelemistä ja ääni sopii rooliin hyvin. Nostetaan Jorma Silvastin Loge vielä miesonnistujista esille. Naisten puolella Lilli Paasikivi loisti Frickana. Täyteläistä laulua. Maan alta noussut Sari Nordqvist Erdana oli vaikuttava sekä ääneltään, että lavaolemukseltaan.

Götz Friedrichin ohjaus yllätti selkeydellään. Näyttämökuva on varsin abstrakti, joka tietysti helpottaa selkeyden saavuttamista. Tällä kertaa täytyy erikseen mainita valaistus, joka on Kimmo Ruskelan suunnittelema. Nibelungien aarteen luovutuksessa otsalamput heijastuivat hienosti lattiasta. Ja loppukohtauksen Valhalla, pyörivä valopatsas, meinasi viedä ajatukset mukanaan kun piti pohtia kuinka se oikein oli toteutettu.

Johdatteleva ilta oli onnistunut. Ylihuomenna jatketaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti