sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Konsertti: Konserttihovi 2011-09-18

Konserttihovin syksy avautui romanttisesti sellon ja harpun voimalla. Duon Toivio-Puusepp muodostavat sellisti Seeli Toivio ja harpisti Lily-Marlene Puusepp. Duo on musisoinut yhdessä vuodesta 2005 lähtien. Kauniit esiintymisasut kruunaavat duon lavaeleganssia ja sopivat hienosti konsertin kokonaishenkeen.

Sello ja harppu ovat tasapainoinen soitinpari. Yhdistelmä ei ole tuntematon säveltäjille ja lisäksi harpun luonteen vuoksi pianolle ja sellolle kirjoitettua musiikkia lienee suhteellisen helppo sovittaa harpulle ja sellolle. Tällöin repertuaari laajenee räjähdysmäisesti. Tämän päiväisessä konsertissa  kuultiin esimerkkejä sekä originaaleista, että sovitetuista sävellyksistä. Uusia mielenkiintoisia säveltäjänimiä tutustumista varten tuli useampiakin: esimerkiksi Bernard Andrés, Walter Huber ja Marcel Grandjany.

Konsertin nimi oli Serenade ja konsertti oli myös samalla osa duon uuden samannimisen levyn julkistamiskiertuetta. Ihan tasapainoinen ja yhtenäinen ohjelmisto, mutta ehkäpä olisin halunnut konserttiin kokonaisuutena jonkun vielä modernimman sävellyksen. Nyt mielenkiintoisimmat numerot olivat sooloharppusävellykset Bernard Andrésilta ja Marcel Grandjanylta.

Toivio-Puusepp duoa voi hyvillä mielin suositella. Kun kohdalle sattuu niin menkäähän kuuntelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti