sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Marraskuun Mozart Konserttihovissa

Konsertti: Kamari 21 - Mozart - Konserttihovi 2015-11-01

Pimeä marraskuun alkuilta valaistui Konserttihovissa Mozartin musiikin avulla. Kamari 21 sarjaan kuuluvassa konsertissa Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch kumppaneineen johdatti meidät periodisoittimen avulla puuterin ja peruukkien tuoksuiseen musiikkimaisemaan.

Ilta alkoi Kaakinen-Pilchin ja Lilli Maijalan esittämällä Duolla viululle ja alttoviululle KV 424. Jousisoitinduolle sävellettyjä kappaleita osuu konserteissa valitettavan harvoin korviini. Jos kaikki natsaa kohdalleen, niin usein nämä ovat mainion intiimejä musiikkipaloja. Kaakinen-Pilch ja Maijala repivät Mozartin duosta varmaankin kaiken mitä siitä voi irti saada. Kaunista ja vaivatonta musiikkia, mutta kuten moni muukin Mozartin ei-ooppera musiikki, se jätti minut haaleaksi.

Seuraava B-duuri Jousikvintetto KV 174 oli jo askel mielenkiintoisempaa suuntaan. Duon lisäksi lavalle astuivat viulisti Réka Szilvay, alttoviulisti Riittaliisa Hakulinen ja sellisti Jussi Seppänen. Hienolta kuulostavaa soittoa koko kvintetolta. Pitkät virityshetket muistuttivat periodisoittimien ominaisluonteesta.

Illan kruunasi sitten A-duuri Klarinettikvintetto KV 581. Basettiklarinetisti Asko Heiskanen korvasi edellisen kvinteton toisen alttoviulun. Klarinettikvintetossa Mozartkin alkoi saada minun korvissani syvällisempää sisältöä. Kvintetto on alunperinkin sävelletty basettiklarinetistille ja periodisoittimien hellempi ääni hyväili korvia. Kvintetto sisältää myös kaikuja Mozartin Klarinettikonsertosta ja on kaikin puolin kelpo musiikkia varsinkin tämän tasoisten pelimannien kynsissä.

Sama konsertti on tarjolla Malmitalossa ylihuomenna 3.11. Menkäähän kuuntelemaan jos lähistöllä olette.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti