perjantai 6. tammikuuta 2023

Lappeenrannan laulukilpailut 4. päivä (2023)

Lappeenrannan laulukilpailut, Lappeenranta-sali 2023-01-06

Finaali on ohi ja palkintojenjako on juuri alkamassa. Kilpailu huipentui orkesterifinaaliin, jossa laulajia säesti Saimaa Sinfonietta johtajanaan Erkki Lasonpalo.


Finaalisuoritukset tuntuivat tasoittavan laulajien eroja. Finaalin selkein parannus tapahtui omiin korviini Jasper Leppäsen osalta. Orkesteritaustan lisääntynyt sävymaailma tuntui sopivan hyvin hänen äänensä tueksi. Miesten sarjan suosikkini Veikko Vallinoja oli selkeästi paras läpi kilpailun, mielestäni hänen finaaliohjelmistonsa ei ollut erityisen onnistunut, vaikka hän sen hyvin tulkitsikin. Palkintojenjako on juuri loppunut ja miesten sarjassa ei ensimmäistä palkintoa jaettu, varmaankin oikea valinta. Vallinoja sai toisen palkinnon.

Naisten sarjassa finaali tasoitti eroja. Alku- ja välierien oma suosikkini Heta Sammalisto onnistui hyvin, mutta muut tulivat rinnalle. Kun kisojen komeimman äänen omaava sopraano Sonja Herranen panostaa vielä artikulaatioon, niin hänelle voi veikata hienoa tulevaisuutta. Ensimmäinen palkinto jaettiin Iida Antolan ja Iris Candelarian kesken. Erityisesti Antolan Rossini tulkinta ilahdutti korviani. Antolan ja Candelarian vahvuus oli tasaisuus läpi kilpailun, hienoja laulajia molemmat.

Viikko laulutaiteen parissa on nyt ohi. Seuraaviin kisoihin on kaksi vuotta aikaa. Kuullaan siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti