keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Lappeenrannan laulukilpailut 4. päivä (2023)

 Lappeenrannan laulukilpailut, Lappeenranta-sali 2023-01-04

Välierät päättyivät keskiviikon kahteen erään. Tänään kuultiin loppuja välierään selviytyneistä laulajista. Huomenna on orkesteriharjoitukset finaaliperjantaita varten. 


Päivän ensimmäinen sessio alkoi kahden vahvan naislaulajan voimin. Sopraano Sonja Herrasella on erittäin vahva ääni, mutta teksti tahtoo hukkua sen alle. Mezzosopraano Olivia Kyllönen on syvä tulkitsija. Hänen välieräohjelmistoonsa olisin kaivannut jonkun keveämmän leikkauksen. Nyt koko ohjelma oli varsin tummasävytteinen, hienosti tulkittu toki.

Ensimmäisen session päättivät miehet. Tenori Jasper Leppänen ja basso Aleksi Matikainen eivät jostain syystä saaneet tartuntapintaa minuun. Kelpo laulajia he ovat, mutta tällä kertaa en päässyt samalle aallonpituudelle heidän kanssaan.

Toinen sessio alkoi mezzosopraano Ruut Mattilan voimin. Hänkin on hyvä tulkitsija, mutta jos mezzoista pitää valita, niin Olivia Kyllösen äänensävystä pidän enemmän. Ruutin jälkeen lauloi sopraano Emma Mustaniemi. Hyvä oli hänkin, mutta jotenkin jätti minut viileämmäksi.

Välierät lopetti alkuerätkin päättänyt kaksikko. Sopraano Johanna Nylund ja baritoni Veikko Vallinoja. Alkuerän jälkeen kaksikko oli selkeä suosikki omissa sarjoissaan. Miesten sarjassa Vallinoja on kyllä omassa luokassaan. Komea ääni ja hyvä tulkitsija. Johanna Nylund oli hyvä hänkin. Ehkä naistensarjan oman suosikkini aseman hän jakaa nyt Heta Sammaliston kanssa.

Välierät ovat ohi ja finaali häämöttää. Suuret kiitokset kaikille pianisteille. Erityisesti Tuula Hällström (taas) ja Kirill Kozlovski ilahduttivat musikaalisella herkkyydellään. Kristian Attilalla on omiin korviini välillä hieman turhan voimakas tatsi laulajan äänenvoimakkuuden suhteen.

Finaaliin selvinneitä ei näköjään vielä ole julkaistu. Onnea kuitenkin heille! Perjantaina kuullaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti