sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Konsertti: Konserttihovi 2012-05-27

Kamarimusiikkiviikonloppu huipentui eilisen konsertin uusintaan, tällä kertaa Konserttihovissa. Ohjelma oli sama kuin eilenkin, tänään saimme encorena kuulla Gabriel Faurén "Après un rêve".

Nyt oli mainio tilaisuus vertailla salien akustiikkaa. Konserttihovi vei voiton selkeästi. Musiikkiopiston Helkiö-sali oli diskanttivoittoinen ja kuiva verrattuna hoviin. Hovissa ääni on paljon lämpimämpi ja täyteläisempi. Veikkaisin kyllä että yleisömäärä vaikuttaa Helkiö-salissa ääneen enemmän. Jos siellä olisi täysi sali, niin akustiikka olisi varmasti toisenlainen.

Uskoisin että akustiikka vaikutti solistienkin, Maaret Repo-Pohjosen ja Joonas Pohjosen, soittoon. Nyt kun teokset olivat minullekin jo tutumpia, niin täytyypä vain ihastella pariskunnan hienoa yhteissoittoa.

Kimmo Kuitusen Duo kuulostaa hyvältä. Kappale on mainio esimerkki siitä, että intensiteetti ei kasva äänenvoimakkuudesta tai nopeasta temposta. Välillä viulun ja pianon kuiskauksen hiljaiset äänet vetävät mukaansa odottamaan mitä tapahtuu. Toisaalta kyllä teos vaatii aika paljon kuuntelijaltakin. Voisin kuvitella että jos jostain syystä ei pääse teoksen rytmiin ja tunnelmaan sisälle, niin aika voi tuntua pitkältä. Mielestäni Duo on kyllä helposti lähestyttävä, eikä uudempaa musiikkiakaan vierastavien tarvitse pelätä sen kohtaamista. Jos vain mahdollisuuksia ilmenee, kannattaa ehdottomasti mennä kuuntelemaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti