sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Lappeenrannan laulukilpailujen ennakkokilpailu II (2018)

Helkiö-sali, Lappeenranta 2018-10-21

Lappeenrannan musiikkiopiston aulassa on ilmoitustaulu, johon opiskelijat voivat jättää lappusia joissa he kertovat millainen on heidän unelmaopistonsa ja näitä toiveita sitten toteutetaan opetuksen suunnittelussa. Ylivoimaisesti suosituimmat toiveet ovat kahvion hintojen alennus ja pistorasioiden lisääminen. Itse kitaran soittajana tietysti toivon että Lappeenrannassa on valtava joukko nuoria nälkäisiä sähkökitaristeja. Erikoisin lappu on kuitenkin seuraava.


En ole törmännyt missään moiseen laitteeseen. Ilmeisesti musiikkiopisto ruokkii myös innovaatioita. Keinuja olisin itsekin kaivannut ennakkokilpailun toisen päivän session loppupuolella. Pitkät päivät käyvät kovasti istumalihasten päälle.

Sunnuntain saldo oli 26 laulajaa. Eli kaikkiaan kahden päivän aikana kuultiin elävänä 59 laulajan esitys. Näistä tuomaristo poimii noin puolet vuodenvaihteen varsinaista kisaa varten.

Varmasti ensi vuosi alkaa komealla kisalla, mielestäni taso oli ennakkokilpailussa varsin hyvä. Suuria ennakkosuosikkeja en vielä osannut bongata, mutta kelpo laulajia kisaan on tulossa.

Tuomaristo tekee varmasti hyvät valinnat, mutta onhan näiden kilpailujen seuraamisen kannalta mukava myös arvailla ja kannustaa omia suosikkeja. Kuten sanoin kaikki laulajat saavat minulta suuren arvostuksen, mutta en panisi pahakseni jos saisin viettää ensi vuoden ensimmäistä viikkoa vaikkapa näiden laulajien kanssa:

Sofia Buono
Helianna Herkkola
Jenni Hietala
Marika Hölttä
Laura Juvonen
Emil Mahjneh
Aurora Marthens
Jere Martikainen
Annemari Moilanen
Meeri Pulakka
Virva Puumala
Aku Rantama
Elisaveta Rimkevitch
Miia Saari
Pauliina Sairanen
Heta Sammalisto-Muhonen
Kaisu Tajakka
Johanna Takalo
Tiitus Ylipää

Heidän esityksensä jättivät jälkeensä kutinaa että annettavaa voisi olla enemmänkin. Nähdään tammikuussa Lappeenrannassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti