sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Kamari 21 - Mozartista nykyaikaan

Konsertti: Kamari 21 - Kuvastimessa Mozart - Konserttihovi 2018-9-30

Karlheinz Stockhausen

Sunnuntain alkuillan musiikkitarjonnasta vastasi tällä kertaa Kamari 21. Kokoonpanona oli tänään huilukvartetti, jossa soittivat huilisti Kaisa Kortelainen, viulisti Réka Szilvay, alttoviulisti Atte Kilpeläinen ja sellisti Martti Rousi.

Ohjelmisto koostui kolmesta Mozartin huilukvartetosta, joiden väliin oli sijoitettu Kaija Saariahon ja Karlheinz Stockhausenin sävellyksiä. Kuulimme Mozartin neljästä huilukvartetosta A-, G- ja D-duurikvartetot. Ikäjärjestys taitaa kvartetoilla mennä toiseen suuntaan, mutta omaan makuuni tuntuivat G- ja D-duurikvartetot paremmilta. Varsinkin A-duurikvartetto tuntui kovin keppoiselta hypähtelyltä kuumana kesäpäivänä puutarhassa keijujen kanssa. Illan kvartetti oli mainio ja sai takuulla irti sen mitä kvartetoista oli irroitettavissa.

Ehdottomasti omaan makuuni mielenkiintoisempaa musiikkia olivat kaksi Saariahon duettoa ja Stockhausenin soolohuiluteos. Saariaholta kuulimme Miroirs sävellyksen huilulle ja sellolle, sekä Aure viululle ja alttoviululle. Eritoten Aure kiinnosti kovasti. Stockausenin Xi soolohuilulle oli myös mielenkiintoinen matka huilun moninaisiin äänimaisemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti