perjantai 25. lokakuuta 2013

Don Pasquale toisen kerran

Ooppera: Don Pasquale - Kansallisooppera 2013-10-25

Alunperin tarkoitus oli viettää leppoisa hotelli-ilta Helsingin liepeillä valmistautuen viikonlopun Tukholman reissuun. Erehdyin sitten eilen tarkistamaan mitä omassa Kansallisoopperassamme olisikaan tarjolla näin perjantai-illaksi. Tykkäsin uudesta Don Pasquale tuotannosta jo ensi-illassa ja kun tälle päivälle oli kokonaan eri miehitys, niin pakkohan se oli käydä tarkistamassa uudelleen.

Tuomas Parkkisen ohjaus tuntui edelleen mukavalta. Nyt toiseen kertaan katsoessa välillä olevat rauhalliset hetket kenties korostuivat, mutta kyllähän ne juontavat juurensa tekstistä ja musiikista. En nyt silti ryhtyisi moittimaan Donizettiäkään, ei hänen olisi kahden tunnin täyssekoilua pitänytkään kirjoittaa. Tuotannon visuaalinen ilme miellytti silmiäni vieläkin. Kyselin vahtimestarilta kuinka suosittu Don Pasqueale on ollut ja hän pahoitteli etteivät salit ole aivan täyttyneet. Sääli, ei sen kyllä tuotannosta ja laulajista pitäisi olla kiinni.

Orkesterin johdossa oli Marco Boemi, kuten ensi-iltanakin. Ei moitittavaa montun puolelle. Eikä laulajakaartissakaan huonoja lenkkejä ollut. Hannu Forsberg oli kelpo Don Pasquale ja Reetta Haavisto täytti kaikki odotukset Norinan roolissa. Tohtori Malatestana lauloi jo kestosuosikikseni noussut Ville Rusanen; hänen näyttelijän taitojaan en jaksa väsyä kehumaan. Tenoritaidetta edusti Jérémy Duffau ja hyvin hänkin urakastaan selvisi. Täytyy kyllä tunnustaa että hänen äänensävynsä ei ole minun makuasteikkoni kärkipäässä.

Kyllä Donizetti aina hotellielämän hakkaa. Tästä sarjasta on vielä yksi esitys jäljellä, joten jos et ole vielä Don Pasqualea nähnyt, kiirus tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti